Chrisses Teknikhörna

Bild för Christian Komonen

Legal information: Trots att detta diskussionnämne döpts å Tommys och Benis vägnar till Chrisses teknikhörna handlar innehållet nödvändigtvis inte alls om teknik. Men, det kan hända att nästa inslag innehåller inslag om teknik. Man vet inte.  Skribenten förbehåller sig rätten till den redaktionella linjen, alla ändringar och tillskriver sig all uphovsrätt som kan fås i alla tänkbara, kända eller okända format samtidigt som vaga publicistiska principer gäller. Och kom ihåg att inte utföra de få exemplen som presenteras hemma, med undantag av Ronaldos höftmovements framför spegeln hemma. Alla övningar ska hellst ske ute i en park när det skymmer i månskenet med känslan av att du e i händelsernas centrum. NOTA BENE! Ingenting som skrivs här garanterar önskat slutresultat, men kan användas emot dig. Tänk mål, så blir det mål.

Del 1 Varifrån skjuts de flesta målena (retorisk fråga)?

Svar: självklart i boxen (18 yard box).

Lönar det sig att ha mycke gubbar i boxen?

Svar: självklart. Formationerna varierar.

Och varför är FC sällan i boxen?

Inget svar: Jag förklarar diskussionen öppnad. Den som dessutom hittar info om var i boxen det görs mest mål peremieras med mål i nästa match. Observera att chanserna uppstår både i spel och från fasta lägen.

  1. I spel
  2. och via fasta situationer: frisparkar, hörnor, straffar och inkast

Gå in på djupet, analysera och dela med dig av dina insikter - helt gratis!

 

Bild för Joachim Ring

De som såg Barcelona - Chelsea igår, såg också att det var en hel del gubbar i boxen. Snabbt räknat, 10 st Chelsea spelare och ca 7 Barcelona spelare.... men det ledde inte till positivt resultat för Barcelona.....

 

Till frågan hur göra mål så kan eventuellt hjälp fås från följande sida: http://www.wikihow.com/Score-A-Goal-In-Soccer

 

Wikipedia som vet allt informerar följande:

Maalit tehdään tavallisesti potkaisemalla pallo kohti maalia siten, että maalivahti ei kykene sitä torjumaan.

 

Vi fortsätter analysera.........

Bild för Tommy Pohjola

Det som Chrisse inte berättar är hur vi ska ta oss in i boxen. Det är ju inte så att Scotty beamar oss upp dit som i en annan Star Trek-film?

Bild för Tommy Pohjola

Alltså, mitt förslag är att jag helt enkelt spelar bättre och därmed själv får assist på alla mål som jag kommer att göra. Ja det är mitt förslag. Har svårt att se Simon framkalla något bättre. 

Bild för Christian Komonen

Kommentar: inte ens de bästa lyckas alltid. Jag såg själv oxå den matchen. En sak som är alldeles säker är att väggar och diagonala passningar får användas i större utsträckning.

Eftersom vi inte tränar eller tränar kuvion, så kan det vara bra att satsa på allmänna taktiska principer som ofta fallit i glömska.

Bild för Tommy Pohjola

… men själv stirrar jag mig hellre vindögd på passningsprocenten och bollinnehav. Förvirrande nog så hänger det förra liksom ihop med det senare. Vi har ett problem och det är inte fettprocenten. Utan några som helst allvarliga förändringar i yttre omständigheter kan vi helt plötsligt få problem med att passa bollen två meter tilll närmaste lediga FC-jappe. Ibland obs! ibland kan det bero på att närmaste lediga FC-jappe står 47 meter bort. Det är i sådana fall vi börjar titta på fettprocenten men inte annars. Oftast står FC-japparna närmare än man tror. Skrämmande nära, faktiskt.

Å andra sidan är det här problemet inget problem i divisionerna 6 och 7 där usla passningar är regel och alla lag drabbas. Gudarna jämnar ut allt sammans. Men i division 4, som är vårt nya officiella mål, ska man helst passa rätt. 

Så hur motarbetar man hjärnsläpp? Rökat är bra men inte under match. Soijamjölk, ropar någon i bakre raden. Nej. Man går ut på gården med bollen och börjar nöta väggen. Man går in igen när man bredsidat hundra bollar mot väggen så att man klarar returbollen med max två tillslag.

 

Bild för Christian Komonen

Tommy har rätt - passningarna bör vara bättre. Gör mentala övningar inför nästa match: Formeln är enkel.

Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot - Passa - ta emot -Passa - ta emot - Passa - ta emot !

Och sen underlättar det om man knäpper på radaren och tänker några steg framåt = speluppfattning. Men detta kan vi ju!